WE-Metal

Ambitie in beeld gebracht

DE UITDAGING

Laten zien hoe zij hun klant nóg beter kunnen helpen groeien met innovativiteit en kwaliteit; dat was de wens van metaalbewerkingsbedrijf WE-Metal toen ze bij Steets aanklopten. De uitdaging was dit uit te werken in een nieuwe merkidentiteit, website en marketingplan.

ONZE ROL

  • Merkpositionering
  • Merkstrategie
  • Online marketing
  • Tech
  • Design

Het Steets-team ging met WE-Metal in gesprek. Welke ambitie is er? Wat wilden ze uitstralen? Wat past bij het bedrijf? Nadat we dat helder hadden, konden we aan de slag. In het nieuwe design komen de twee grote pijlers van WE-Metal samen: hoge kwaliteit en de creativiteit om verbetering mogelijk te maken. De nieuwe slogan werd ‘enabling growth’, of ‘groei mogelijk maken’. We vulden het design aan met dynamische beelden van de machines en medewerkers en met teksten waaruit duidelijk de expertise van WE-Metal spreekt.

RESULTATEN

De moderne machines en werkwijze van WE-Metal waren er al. Nu, na hun rebranding, is die moderniteit ook verwerkt in een passend merkverhaal. De kernwaarde van het bedrijf, ‘groei mogelijk maken’ komt duidelijk naar voren in al hun (online) uitingen. Daardoor weten klanten WE-Metal steeds beter te vinden. Dat zien we ook terug in de cijfers:

+ 31% organisch verkeer

31% meer organisch verkeer in 3 maanden.

In de top 10

In 4 maanden op 9 zoekwoorden in de top 10.

New business

Nieuwe aanvragen én opdrachten van mooie internationale organisaties.

Deel met anderen

“Precies wat we voor ogen hadden”

“Dit is precies wat we voor ogen hadden,” vertelt Johan Rigters, algemeen directeur van WE-Metal. “We wilden een professionelere uitstraling en hadden daarin hoge verwachtingen van de samenwerking met Steets. Die zijn ook uitgekomen; er is echt een wil en gedrevenheid om er samen wat moois van te maken. We staan dan ook volledig achter het design en de middelen zoals ze nu zijn. En die professionele uitstraling dwingt ons ook weer om als bedrijf extra stappen te zetten.”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Volgend project

Authentieke pijporgelbeleving, pure inspiratie