User Interface Design

Als bezoekers snel en makkelijk door jouw website kunnen navigeren, pluk jij de vruchten van hun gebruiksgemak. Iemand die blij wordt van een goed te gebruiken website, zal tenslotte eerder warm lopen voor jouw merk en overgaan op conversie. Gun jezelf én je klant daarom een ijzersterk UI-design met eigenheid en betekenis.

Wat is UI-design?

UI-design staat voor user interface design. Waar dit op neerkomt, is dat UI-webdesign de vertaalslag maakt van huisstijl of merkconcept naar een concrete website. Dat wat strategen en conceptontwikkelaars hebben uitgedacht, verder uitwerken naar een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp. Onder andere door middel van de volgende aspecten:

  • Een logische indeling van pagina’s

  • Een natuurlijke navigatie

  • Een duidelijk, goed leesbaar lettertype

  • Toegankelijk kleurgebruik en contrast, conform huisstijl

  • Vormgeving en plaatsing van onderdelen zoals widgets, knoppen en menu’s

Het uiteindelijke doel is een sterke UI-interface neerzetten, die voor de gebruiker fijn om te zien en te gebruiken is. Dat kan in grote veranderingen zitten of juist in de kleinste details. Een creatieve UI-designer weet precies wat er nodig is om de interface, en daarmee de gebruikerservaring en dus jouw voordeel, te optimaliseren.

Dit doen onze UI-designers voor jou

Omdat elk merkverhaal uniek is, is ook de vertaalslag naar UI-design hiervan uniek. Wat is het doel van de website? Wie is de gemiddelde bezoeker en welke customer journey doorloopt deze? Hoe geven we aspecten zo goed mogelijk vorm, zodat het user interface ontwerp past bij het merkverhaal én de doelgroep? Daar denkt de UI-designer over na, samen met UX-designers en andere collega’s. Voor een alomvattend, ijzersterk eindresultaat.

Verder dan UI-design

Je kunt gebruikers eerder tevreden stellen en overhalen met een goed UI-design, maar om van bezoekers klanten te maken heb je natuurlijk wel wat meer nodig. Zoals relevante en rijke content, goede vindbaarheid in zoekmachines en een sterk merkverhaal.

Daarom combineren wij al onze krachten om jou dit allemaal te leveren. We zijn een full-service creative digital agency met strategen, developers, designers, copywriters, marketeers en conceptontwikkelaars in dienst. Doordat wij onze krachten bundelen, krijg jij een product dat op alle vlakken aansluit op jouw merk, jouw doelgroep en jouw verhaal. Samen gaan we voor eigenheid, betekenis en relevantie. Steeds opnieuw.