Wij bouwen aan merken en merkbeleving

Blog

Voor jou: alle social media formaten overzichtelijk

'Even' iets posten op je social media accounts. Het is niet zo eenvoudig als het klinkt, zeker niet als je het echt goed wil doen. En dat wil je zeker, want niemand zit te wachten op middelmaat. Je hebt alle ingrediënten nodig voor een goede post: een guitig tekstje, een link met de juiste utm-tags, de beste hashtags en een goede foto. Daar gaat het mis, want welk formaat foto kun je het beste gebruiken? En maakt het nog uit welk bestandsformaat het is? Wij helpen je op weg met een handig overzicht van de meest gebruikte social media afbeeldingen van dit moment. 

Tip: bookmark nu eerst deze pagina in je browser, dan heb je het overzicht snel gevonden als je het weer nodig hebt. 

Afmetingen van afbeeldingen op social media veranderen 

Social media platformen ontlenen hun bestaansrecht aan innovatie en nieuwe features. Wie niet verandert, verliest. Vandaar ook dat de formaten van de verschillende publicatievormen regelmatig veranderen. Soms verschilt het maar een paar pixels, maar dat is net genoeg voor een lelijke grijze rand langs je afbeelding of een vreemd afgesneden portret. Terwijl je de foto met zoveel zorg gemaakt hebt. Besteed dus wat extra aandacht aan de afmetingen van je afbeeldingen en bespaar jezelf een hoop irritatie bij het plaatsen van je content. 

Alles in één plaatje 

In onderstaand overzicht vind je de meest gangbare formaten voor afbeeldingen op Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube, Instagram en Pinterest. Uitprinten en boven je bureau hangen, opslaan op je desktop of tussen je bladwijzers zetten dus!

*update: let op, bij de Instagram en Facebook stories moet je boven en onder rekening houden met een strook van 250 pixels zonder tekst en logo's, voor de interface van de stories. 

Afmeting social media afbeeldingen

Meer weten?

Vraag naar ons digital marketingteam.

Bel me terug

Maak een supportticket aan

Heb je een probleem of een vraag over je website of intranet? Gebruik dan onderstaand formulier. Probeer zo concreet mogelijk je vraag of foutmelding te omschrijven, dat helpt ons enorm je zo goed mogelijk te helpen.


Geen bestand gekozen
Screenshot (van bijv. de foutmelding)
jkjnwer