Wij bouwen aan merken en merkbeleving

Blog

Een typische dag als conceptontwikkelaar

Merkbeleving op z’n best, zeggen we altijd bij Steets. Dat begint met bepalen wie of wat een merk eigenlijk is. Best ambitieus, om dat uit te vogelen. Soms kun je ergens op voortbouwen, soms moet je vanaf nul beginnen. Toch is dat precies waar de conceptontwikkelaar (ook wel copywriter, hoewel niet te verwarren met online copywriter) zich aan waagt. Hoe dat in z’n werk gaat? We nemen je mee in een typische dag als conceptontwikkelaar bij Steets.

De aftrap

Hoe toepasselijk: je trapt de dag af met een kick-off. De klant komt hiervoor met een team van verschillende medewerkers langs. Voorbereiden heb je allang gedaan: je hebt je goed ingelezen en je hebt gisteren een meeting gehad met de strateeg om te bespreken hoe jullie deze sessie aan gaan vliegen.

Zo’n kick-off duurt meestal wel even – je hebt er dit keer 2,5 uur voor ingepland – dus je zorgt dat je een flink glas water mee de vergaderruimte in neemt. Samen met de klant doorloop je alle stappen – elevator pitch, waarden, archetypes, het big hairy audacious goal... de anglicismen vliegen jullie om de oren – om zo veel mogelijk informatie boven tafel te krijgen. Je bent soms een beetje streng, maar dat moet ook wel: positioneren is kiezen en jij rust niet voordat die keuzes zijn gemaakt.

Het is net een marathon, maar na een laatste eindsprint zijn jullie er. Je hebt een goed beeld gekregen van de klant en welke koers jullie samen op moeten.

Creëren en bewaken

Om 11:15 uur is het nog geen tijd voor lunch, maar na zo’n intensieve sessie knort jouw maag wel een beetje. Gelukkig is er een collega jarig geweest – er staat een lekkere traktatie op de saladebar klaar. Tast toe!

Eenmaal achter je bureau werk je eerst even wat mails weg. Je bent amper begonnen of een van de grafisch vormgevers staat bij je. Er moet een flyer worden gemaakt voor een klant waar jij het concept voor hebt ontwikkeld en hij wil checken of de stijl daar wel bij matcht. Bewaken wat je creëert vind je belangrijk, dus je kijkt er meteen even samen naar.

Vervolgens heb je tijd om de klant van een klant te bellen. Positioneren doe je tenslotte vooral om de doelgroep te raken, niet alleen voor het merk zelf. Geen gek idee om beide kanten van het verhaal te horen dus. Wanneer je ophangt rond 12:30 uur, vind je het hoog tijd om de benen te strekken. Lang genoeg stilgezeten vanochtend! In plaats van aanschuiven in de kantine kies jij daarom voor een ommetje, vergezeld door een aantal gelijkgestemde collega’s.

Weg uit de kakofonie

In de middag heb je ruim de tijd gereserveerd voor het uitwerken van de Brand Identity Guide van een klant die je vorige week hebt gesproken. Daar is de kakofonie van de kantoortuin een beetje too much voor. Dus trek je je terug in de tekenkamer en zet je je chat op niet storen. Want van niets, iets maken – dat is een uitdaging die stilte en uiterste concentratie vergt.

Deze klant is werkzaam in een bijzonder technisch werkveld, waar jij niet in thuis bent. Goed inlezen in de markt is dus de logische eerste stap. Zodra je alle informatie op een rijtje hebt, begin je aan de uitwerking. In de tekenkamer heb je daarvoor allerlei middelen tot je beschikking – een whiteboard, post-its, schrijfwaar in alle kleuren, zelfs een heuse papierrol op de muur... of gewoon ouderwets je laptop natuurlijk.

Soms heb je ineens een briljante ingeving en lukt het heel snel, soms moet je je wat meer in bochten wringen. Het is en blijft een creatief proces. Dat maakt het des te bevredigender als je aan het einde van de middag toch echt een merkessentie hebt kunnen bepalen waar je volledig achter staat. Chapeau, al zeg je ’t zelf. Daar kun je morgen mooi op voortborduren.

Op naar morgen

Je kijkt op je horloge en ziet dat het hoogste tijd is om je laptop dicht te klappen. Een blik in de agenda vertelt je wat morgen brengt (een campagneconcept ontwikkelen, een overleg met een digital marketeer en een bezoek op locatie voor een fotoshoot van een klant). Na de laatste puntjes op de i te zetten, laat je je bureau netjes achter voor de schoonmakers. Je zwaait je collega’s gedag en wenst die ene webdeveloper alvast een fijne vakantie. Op naar morgen!

Meer weten?

Louis Diepeveen

Louis Diepeveen

Strateeg / Partner

Louis@steets.nl / 0620620209

Maak een supportticket aan

Heb je een probleem of een vraag over je website of intranet? Gebruik dan onderstaand formulier. Probeer zo concreet mogelijk je vraag of foutmelding te omschrijven, dat helpt ons enorm je zo goed mogelijk te helpen.


Geen bestand gekozen
Screenshot (van bijv. de foutmelding)
jkjnwer