Wij bouwen aan merken en merkbeleving

Blog

Zorg is meer dan zorgen: ontdek de ouderenzorg

Het clichébeeld van mensen onder de douche zetten en hen eten geven: het is maar een klein deel van het werk van een zorgprofessional. Toch zien veel mensen het nog steeds als het belangrijkste. Ruim 30 organisaties in de ouderenzorg rollen een multichannel imagocampagne in de regio Gelderland uit om dit te veranderen. 

WZW is de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn in Midden- en Zuid-Gelderland. Specifiek voor de ouderenzorg klopten ze dit jaar namens ruim 30 deelnemende organisaties bij ons aan. De opdracht: doorontwikkeling en verdere regionale uitrol van een reeds bestaande imagocampagne. Het resultaat: een geheel nieuwe multichannel imagocampagne die veel beter aansluit op de identiteit van de branche. 

Beperkt beeld van ouderenzorg

Bij aanvang van het project wilden we toetsen wat het beeld van het brede publiek van de ouderenzorg was en of dat strookte met het beeld dat de zorgprofessionals zelf hebben. We deden een marktonderzoek. 

Hieruit bleek dat werken in de ouderenzorg wordt gezien als mooi en bevredigend, maar ook als ‘niets voor mij, ‘zwaar’ en ‘lastig.’. Terwijl de mensen die daadwerkelijk in de zorg werken juist termen als ‘leuk’, ‘interessant’ en ‘afwisselend’ gebruiken. Een andere conclusie was dat zorgmedewerkers als een soort moeder Theresa’s worden gezien. Dat klopt slechts voor een deel, want het werk is veel meer dan dat. 

Overtuigende multimediale campagne 

De dynamiek van het zorgvak moest in de nieuwe campagne veel meer naar voren komen. Dat is gelukt met een overtuigend verhaal dat visueel opvalt en de veelzijdigheid van de zorg benadrukt. ‘Ontdek de Ouderenzorg’ werd succesvol gelanceerd met een campagnewebsite en een multimediale uitrol. De campagne zal het komende jaar verder worden doorgezet via met name online kanalen. Op digital vlak werken we aan contentcreatie, SEO-optimalisatie, Google Ads en Facebook campagnes en e-mailmarketing. 

Een mooi project met een mooi doel! 

 

Interessant? Louis weet er alles van.

Louis Diepeveen

Louis Diepeveen

Strateeg / Partner

Louis@steets.nl / 0620620209

Maak een supportticket aan

Heb je een probleem of een vraag over je website of intranet? Gebruik dan onderstaand formulier. Probeer zo concreet mogelijk je vraag of foutmelding te omschrijven, dat helpt ons enorm je zo goed mogelijk te helpen.


Geen bestand gekozen
Screenshot (van bijv. de foutmelding)
jkjnwer