Wij bouwen aan merken en merkbeleving

Blog

Regel nu je Privacy Statement

Met de nieuwe AVG-regeling moet je aan een hoop zaken denken. Een Privacy Statement bijvoorbeeld, was altijd al verplicht op je website en sinds 25 mei 2018 moet het aan een aantal extra voorwaarden voldoen. In dit statement beschrijf je onder andere welke gegevens je van je bezoekers opslaat, hoe je dat doet en met welke doeleinden. Maar ja, het is tijdrovend, ingewikkeld en geen spannend onderwerp… 

Minder saai kunnen we het niet maken. Maar, wel iets minder ingewikkeld en zeker minder tijdrovend! Er is namelijk een handige tool ontwikkeld om je Privacy Statement helemaal AVG-proof te maken. Je vindt de tool hier.

Je moet wel even goed opletten bij het invullen, want er worden een hoop gegevens van je gevraagd en je moet dus wel precies weten welke gegevens jij (ongemerkt) verzamelt.  

En dan? 

Als jij je Privacy Statement hebt gegenereerd, plaats je ‘m op je website. Dat kan gewoon als tekst op een pagina die je Privacy Statement of Privacy Verklaring noemt. En dan zorg je dat je bezoekers deze pagina snel kunnen vinden, bijvoorbeeld door een link in je footer te plaatsen. Dat is heel simpel met het Steets CMS. Heb je hulp nodig? Vraag het ons. 

Over het Privacy Statement

Het Privacy Statement of de Privacy Verklaring is een document waarin precies staat welke persoonsgegevens je op welke manier en met welk doel verwerkt. Onder de oude wetgeving (de Wet bescherming persoonsgegevens) was dit al verplicht. En onder de nieuwe wetgeving, de AVG of GDPR, worden de oude regels nog wat meer aangescherpt. 

Laat het aan ons over

Neem contact op

Maak een supportticket aan

Heb je een probleem of een vraag over je website of intranet? Gebruik dan onderstaand formulier. Probeer zo concreet mogelijk je vraag of foutmelding te omschrijven, dat helpt ons enorm je zo goed mogelijk te helpen.


Geen bestand gekozen
Screenshot (van bijv. de foutmelding)
jkjnwer