Wij bouwen aan merken en merkbeleving

Blog

Steets leest: 8 x leesvoer voor je boekenweek

Het is boekenweek en het thema van dit jaar is Rebellen en Dwarsdenkers. Nu beschouwen we onszelf niet als rebellen, maar een beetje dwarsdenken spreekt ons wel aan. De vraag van de week is dus: welke boeken lezen we bij Steets? En zit er nog wat dwars denkvoer tussen? Lees mee, misschien staat er nog een mooie tip voor je eigen boekenkast bij.

 
  • Maarten: Do Androids Dream of Electric Sheep

    Maarten: Do Androids Dream of Electric Sheep

    "Do Androids Dream of Electric Sheep" van Philip K. Dick tip ik altijd. Een boek dat ik ook graag aan mensen cadeau geef die zelf nadenken en die wel openstaan voor diepgaande ideeën. Een boek waarin ethische principes worden betwist. Voor wat betreft mijn vakgebied ga ik prat op “Don’t Make Me Think” van Steve Krug. Al een oudje, maar de principes zijn nog altijd even waar. Het basisprincipe is even simpel als ingewikkeld: als je als websitebezoeker moet nadenken, is je website eigenlijk al te ingewikkeld. 

    Oordeel van de Steets-redactie: redelijk dwars, Maarten! Zeker Philip K. Dick vinden we niet alledaags en misschien wel tegendraads.

  • Stella: Niemand Zoals Hij

    Stella: Niemand Zoals Hij

    Mijn huidig leesvoer is ‘Niemand Zoals Hij’ van Lucia van den Brink. Over een vrouw van in de twintig die haar opa in Japan achterna reist, van wie ze na een jaar stilte ineens mysterieuze pakketjes begon te ontvangen. Ik heb Japans gestudeerd en ondanks dat ik er niet mijn beroep van heb gemaakt, vind ik het nog wel leuk om me er af en toe mee bezig te houden. Fun fact: de auteur van het boek is een oud-studiegenoot van me!

    Beter schrijven leer je onder andere door meer te lezen. Veel van de boeken en artikelen die ik lees zijn in het Engels, maar als copywriter schrijf ik in het Nederlands. Dat inspireerde me weer een keer een Nederlandstalig boek op te pakken!

    Oordeel van de Steets-redactie: niet echt dwars, wel boeiend! 
  • Joël: Je hebt wél iets te verbergen

    Joël: Je hebt wél iets te verbergen


    Ik lees "Je hebt wél iets te verbergen" van Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis uit 2016. Waarom? Laatst las ik ergens dat privacy het nieuwe klimaat is. Vind ik een mooie vergelijking. We vinden privacy allemaal wel belangrijk, maar wat doen we er mee? We willen niet inboeten aan gemak en denken dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen.

    Mensen hebben vaak geen idee waar hun data voor wordt gebruikt. Maar ook misbruikt. We gebruiken massaal WhatsApp, Instagram, Google Zoeken. Partijen die gratis diensten aanbieden in ruil voor inzicht in je privéleven. Apps luisteren mee, houden constant in de gaten waar je bent, hebben toegang tot jouw foto’s, weten met wie en waar je bent en wat hun interesses zijn. Jouw online foto’s worden gescraped, in commerciële databases gestopt en verkocht aan de hoogste bieder. Online word je gevolgd over verschillende websites. Niemand die weet waar al die data blijft en wie er nog grip op heeft.

    Zelfs al 'heb je niets te verbergen,' je laat een spoor van informatie achter. We vinden het eng als een echt persoon bijhoudt waar jij de hele dag bent en wat je doet. Maar we vertrouwen dit blijkbaar wel toe aan grote commerciële bedrijven. Terwijl je eigenlijk geen idee hebt waar die data allemaal blijft. Onze privacy wordt schaars. Dit boek geeft daar een mooie en wat mij betreft broodnodige inkijk in.

    Oordeel van de Steets-redactie: kijk, dit vinden we dwars! De privacy aankaarten, altijd goed. Dank je, Joël! 

  • Louis: Power Brands 2.0

    Louis: Power Brands 2.0

    Power Brands 2.0” van Marc Oosterhout is mijn boek van het moment. De 2.0 versie is een mooie opvolger op de 1.0 versie, die ik overigens ook nog steeds zeer aanbevelenswaardig vind. In deel 1 wordt heel goed uitgelegd wat de kracht van conflictdenken is. Heel sterk, want als je als merk geen conflict oplost heb je ook geen bestaansrecht. Zeer inspirerend. In Power Brands 2.0 is meer een bundeling van inzichten die je helpen om je merk te versterken. Of zoals de cover zegt: de 12 wetten van het nieuwe merkdenken. 

    Oordeel van de Steets-redactie: een merk moet conflicten oplossen? Dat vinden wij intrigerend en behoorlijk dwars.

  • Seth: 1984

    Seth: 1984

    1984” van George Orwell ligt op mijn nachtkastje. Toevallig, eerlijk gezegd, want het werd me aangeraden op één of ander lijstje ergens online. Het is net na de Tweede Wereldoorlog geschreven, in een tijd waarin iedereen hoopvol naar de toekomst keek. Nu, in 2020, lijkt het wel alsof we alsnog naar het toekomstbeeld in “1984” toe bewegen. Beangstigend. Wat mij betreft een must-read voor iedereen.

    Oordeel van de Steets-redactie: Seth, dit ligt vast niet bij elke tiener op het nachtkastje! Ook best dwars. 

  • Thea: Coachen 3.0 Oplossingsgerichte gespreksvoering

    Thea: Coachen 3.0 Oplossingsgerichte gespreksvoering

    Ik lees momenteel een boek over oplossingsgerichte gespreksvoering. Een ontzettend positief en inspirerend boek. De insteek: als je iemand in beweging wilt krijgen, moet je niet vragen wat hem tegenhoudt, maar waar hij op hoopt, wat al werkt en wat een eerste kleine stap kan zijn. Het is een boek over coachen, maar je kunt het toepassen in alle relaties met mensen. Jong en oud, op het werk en privé. Het boek leest als een trein. Ik kan het iedereen aanbevelen die een ander graag vooruit wil helpen.

    Oordeel van de Steets-redactie: niet erg dwars, maar wel erg interessant! 

  • Bart: Maak Ze Gek!

    Bart: Maak Ze Gek!

    Maak Ze Gek!” van Aartjan van Erkel. Wat mij betreft hét handboek voor online copywriting. Slimme, praktische methodes afgewisseld met veel voorbeelden. Van Erkel laat je over alle clichés heen stappen met één doel: je doelgroep bij de keel te grijpen en vast te houden. Figuurlijk dan, he? Dit boekje is al vier jaar uit, maar nog steeds up-to-date.

    Oordeel van de Steets-redactie: tja, dit is niet dwars, Bart!
  • Jacquemo: Steets Inspiratieboek

    Jacquemo: Steets Inspiratieboek

    Ik lees... het Steets Inspiratieboek! Een beetje flauw, he? Maar toch, ik heb het er laatst weer bijgepakt en het gaf mij echt weer de bevestiging dat ik bij een heel gaaf bureau werk en enthousiast ben om dat bij klanten over te brengen.

    Ook op zoek naar inspiratie?

    Wil je het boek ook hebben? Vraag het aan, dan breng ik het persoonlijk bij je langs.

    Oordeel van de Steets-redactie: Jacq, serieus?!

Boekenweek 2020

Boekenweek 2020

Meer weten over de boekenweek? Bij aankoop van € 15,- in deelnemende boekhandels ontvang je tot 15 maart het boekenweekgeschenk. Annejet van der Zijl schreef het boekenweekgeschenk en het boekenweekessay is van Özcan Akyol. 

 

Nog tips voor onze boekenkast?

Heb jij tips voor onze boekenkast? Kom langs en neem je boek mee, misschien kunnen we ruilen!

Maak een supportticket aan

Heb je een probleem of een vraag over je website of intranet? Gebruik dan onderstaand formulier. Probeer zo concreet mogelijk je vraag of foutmelding te omschrijven, dat helpt ons enorm je zo goed mogelijk te helpen.


Geen bestand gekozen
Screenshot (van bijv. de foutmelding)
jkjnwer